Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

COMUNICAT DE PRESĂ – Proiectul CALIFEM, povestea unei inițiative reușite

Miercuri, 4 noiembrie 2015, la hotelul Minerva din Bucureşti, începând cu ora 12:00, va avea loc conferinţa de încheiere a proiectului CALIFEM, o iniţiativă pentru creşterea ocupării forţei de muncă prin formare profesională, implementată de Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Media One.

Prin proiectul „Calificare pentru dezvoltare şi şanse pentru femei – CALIFEM”, peste 500 de femei au beneficiat de cursuri de formare şi de iniţiere profesională intrând astfel în reţeaua femeilor calificate pentru viitor.

În cadrul conferinței de încheiere, reprezentanţii proiectului vor face o retrospectivă a proiectului, vor trece în revistă rezultatele obţinute şi vor trage concluziile finale despre iniţiativa CALIFEM.

Derulat începând cu luna mai 2014, proiectul a organizat cursuri de formare profesională, 52 de evenimente de tip workshop dedicate grupului țintă din cele 4 regiuni de dezvoltare și o serie de acţiuni inedite ce au avut scopul de a schimba mentalităţile învechite despre femei şi despre rolul lor în societate. O astfel de acţiune a fost Gala CALIFEM, un eveniment ce a avut loc luni, pe 26 octombrie 2015, unde au fost premiate cele mai inspirate 10 poveşti de succes înscrise de utilizatoarele site-ului www.califem.ro în concurs şi unde cei din sală au avut ocazia să asculte poveştile personale despre reuşită ale ambasadoarelor proiectului: Mihaela Tatu, Cristina Crețu, Irina Drăgan, Monica Simiciuc, Camelia Proca, Carmen Marcu, Adina Buzatu, Măriuca Ivan, Mihaela Șindilă şi Mirela Retegan.

O altă acţiune inedită a fost Flashmobul CALIFEM, o iniţiativă ce a avut loc pe 18 septembrie 2015 în Parcul Unirii și la care au luat parte peste 150 de femei. Flahsmobul a reprezentat o manifestare prin dans a generaţiei tinere legată de schimbarea atitudinilor învechite despre femei, iar montajul video al evenimentului este disponibil publicului pe pagina de Facebook a proiectului la adresa www.facebook.com/califem.ro.

Proiectul „Calificare pentru dezvoltare şi şanse pentru femei – CALIFEM”, POSDRU/144/6.3/S/134911 este cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.3 „Promovarea egalității de șanse pe piața muncii.

Contact

Liviu TOADER – manager proiect

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici, Tel./Fax.: 021.210.41.14, e-mail: office@snfp.ro www.snfp.ro


Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.